Kaikkien aikojen ensimmäinen Helsinki MET SUMMIT 2017 järjestettiin tammikuun lopulla Meilahden Biomedicumiin ja se kokosi yhteen liki 170 MET-toiminnan ammattilaista eri puolilta Suomea. Päivän aikana käytiin läpi tuoreinta tutkimustietoa ja käytännön näkemyksiä MET-toiminnan kliinisestä toteuttamisesta Suomen eri sairaaloissa.

Kongressin alkuperäinen ideoija, perustaja ja pääorganisoija on anestesialääkäri ja MET-konkari Taru Kantola Meilahdesta sairaalasta.

– Olin positiivisesti yllättynyt tapahtuman saamasta suosiosta. Myimme paikat nopeasti loppuun, tulijoita oli monin verroin enemmän kuin uskalsimme toivoakaan. Huomasimme heti, että tämän kaltaiselle moniammatilliselle yhteistyölle ja kokemusten jakamisella on selvästi tarvetta

Menestys jatkui tammikuun 2018 kongressissa, jolloin Helsinki MET Summit 2018 järjestettiin ensimmäistä kertaa Jätkäsaaren hotelli Clarionissa. Se oli myös ensimmäinen kerta, kun kongressissa oli kantava tematiikka, silloin simulaatio-opetus.

Kävijämääräennätys tehtiin tammikuussa 2019. Teema Focus on Human Factors sai lähes poikkeuksetta ylistävää palautetta. Aiheesta tuli kertomaan kansainvälinen joukko asiantuntijoita, usealta eri alalta. Siinä piileekin Helsinki MET Summitin voima; uskallamme nostaa katseemme ja tutkia, mitä laatikon ulkopuolelta löytyy. Me uskomme yhteistyön voimaan, kaverin auttamiseen, positiiviseen asenteeseen, virheistä oppimiseen ja siihen, että aina voi tehdä ensi kerralla vielä paremmin!

Helsinki MET Summit on kuluneiden vuosien aikana kehittynyt ja kasvanut alun vauva-askelista isoksi kokonaisuudeksi, jota tällä hetkellä kongressia manageroi kolme pääkoordinaattoria. Taru Kantolan lisäksi kongressin vetovastuuseen ovat astuneet sairaanhoitajat, MET-konkarit ja simulaatiokouluttajat Marcus Norrgård Meilahden teho-osastolta sekä HUS Elvytyskoordinaattorina toimiva tehosairaanhoitaja Emmi Sainio. Kaikilla pääkoordinaattoreilla on omat vastuualueensa ja tonttinsa vaikka tietysti kongressin kokonaisuus suunnitellaan yhteistyössä. Tämän lisäksi olemme houkutelleet Summit – jengiin myös Ville Sainion, oman graafisen suunnittelijamme, joka vastaa kongressin visuaalisesta ilmeestä, graafisesta materiaalistamme ja www-sivuista. Visuaalisen ilmeen osalta liikkuvan kuvan eksperttimme Töölön sairaalan sairaanhoitaja Juuso Jaskari Traumafilms & Consultingista tekee mainoksemme ja vastaa tapahtuman live-taltioinneista.

Koska kongressin kokoluokka kasvaa edelleen, olemme tällä kertaa yhdistäneet voimamme Fioca Oy:n kanssa kongressiorganisoinnin osalta. Vuoden 2020 kongressi on järjestyksessä 4. Helsinki MET Summit. Odotukset ovat suuret, niin osallistujillamme ja myös organisointitiimin osalta. Ja me lupaamme tuoda teille jotain uutta ja upeaa, vuosi 2020 tulee olemaan jotain mitä et ole koskaan nähnyt ennen. Vuoden paras kongressi. Tämä on meidän missiomme.

Nähdään Summitissa 23.-24.1. 2020

xoxo

Taru, Emmi, Marcus